Laos

Acum e bine. Zac intr-un hamac dupa o zi de bicicleta, admir Mekongul in crepuscul, rod la niste orez in bambus si stau. Ieri…

Lucrurile au inceput prost din Cambodia. Trezire la 6 ca sa fim la 7 la statia de autobuz pt Laos. La 8:30 au inceput sa ne culeaga. La 10 am plecat. Se dusesera deja 2h30 din cele 5 anuntate pana in laos. Un microbuz inghesuit pana la refuz si noi 4 vestici inconjurati de localnici. Ajungem la Stung Tren la 12:40 dupa 2 ore de inghitit praf rosu. Parca argila era buna pentru ten.

La Stung Treng suntem anuntati ca urmatorul autobuz e la 2. Bineneteles putem lua masa la restautantul local (ca si mic dejunul din Cambodia). Ma chinui cu supa Cristinei dar ma dovedeste. La 2 plecam spre Laos. Distractia de-abia incepe.

La iesire din Cambodia nu se spune raspicat ca trebuie sa platim 2 dolari pentru stampila de iesire. Doar sunt 4 care muncesc acolo, trebuie sa manance si gura lor o paine. Incercam sa rezistam. Cer chitanta. Lucrurile degenereaza si vamesul declara taios din spatele ochelarilor ‘I don’t speak english’. Platim.

Ajungem la ghereta pt Laos. Cativa ce refuzasera mai inainte sa plateasca se intorc smeriti spre Cambodia. Fara stampila de iesire nu li se acorda viza.

Laos, primim formularele de viza. Completam, depunem, ni se cere un dolar in plus. Pt ca e ‘tarziu’. Un mic anunt indica ca dupa ora 4 exista overtime fee. Este 3:55, ii arat ceasul, stramba din nas dar scap. Asteptam.

Viza este gata. Ni se mai cer 2 dolari de persoana pt stampila de iesire. Suntem cu totii in culmea frustrarii. Platesc in kip. Vamesul nu stie ca 8 * 4 fac 32…

Am intrat in Laos. Lumea glumeste
Auzim povesti horror cu oameni dati afara din autobuze in suturi. Ajungem la barca, lumea se urca, urmeaza sa mergem pe insule.

Barca porneste supra incarcata. Ajungem pe prima insula. Toata lume in afara de noi 2 si un alt cuplu coboara. Barcagiul ne anunta ca el nu ne duce pana la a doua insula. Ii aratam biletele, ne spune ca lui i s-a spus altceva. Platim alta barca 2.5$ de persoana.

Tired yet? 

Ajungem pe insula. Este noapte, am plecat de 12 ore. Ajungem la guesthouseul rezervat. Ne anuntza zambitori ca booking.com i-a sunat sa le spuna ca am anulat. Nu am anulat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *