food food fooood and… more food…si bere si egg coffee

Astazi in mare, am mancat. Am mancat si am mancat. Am facut un tur cu street food, adica gustat diferite feluri de mancare traditionale facute pe strada. Vreo 3h30 de mancare si vreo 5-6 feluri de mancare, 2 deserturi, o bere si o cafea cu ou. Apoi dupa atatea ore de mers, am facut in diagonala muzeul de istorie care desi are lucruri foarte frumoase, n-are aproape nici o explicatie intr-o limba cunoscuta si aproape la fel de putine in vietnamiana. Are si o sectiune despre istorie recenta, un pic romantata si pusa in perspectiva comunismului. Apoi pentru ca nu am mers destul ne-am plimbat vreo 2-3 ore pe strada matasii si am cautat un tricou de dormit pentru Mihai (indelung, fara sa gasim. In fine, a gasit cateva “armani” si “k klein” dar nu chiar pe gustul lui si nu din cauza “marcii” cat mai degraba ca nu vroia cu vreun model :p).
Mica pauza pe marginea lacului si apoi, de ce nu, sa mancam ..iar. Si Mihai care credea ca o sa slabim in vacanta asta, cred ca o sa avem ceva probleme de marimi la haine.
Ah si am aflat bunele maniere la masa in vietnam, cum sa zicem delicios, multumesc, buna ziua si la revedere. Si ghiciti ce se serveste la cafea si se arunca pe jos dupa ce se mananca? Un bol mare de…seminte 😉

Aujourd’hui en gros on a mangé. Beaucoup. Tour de street food pendant plus de 3 heures. Pas mal de plats delicieux en ignorant le fait que ca soit du street food. Eeeet on a ramené nos propres baguettes aujourd’hui apres avoir vu la facon de laver les leurs. Limiter un peu les risques de passer nos jours avec du tiorfan. On en a peut etre pas assez pour deux et plusieurs episodes.
Musee de l’histoire ou on a appris que le francais etait l'”envahisseur” et le mechant et que le communiste est un hero inné. Puis la rue de la soie avec bcp de “soie” chinoise.Puis on a encore mangé bien sur. Quelques kilos deja en route.
Sinon apres on a encore mangé

DSC02054DSC02118 DSC02109

DSC02076

DSC02129DSC02066Mentiune peciala pentru Cami : LA MULTI ANI!!!
DSC02087

7 Comments

  1. Reply
    Madalina November 20, 2014

    Haha, mi-am dat seama ca sinteti in Vietnam de la prima poza iar in Hanoi de la a patra, fara sa citesc textul inainte! :)) Super, sa aveti pofta, se maninca bine pe strada in Hanoi!

    • Reply
      mihai November 20, 2014

      Am facut turul de street food si am supravietuit. Best food pana acum, desi trebuie mancat cu inconstienta 😉

      • Reply
        Madalina November 20, 2014

        Sa stii ca acum zece ani cind am fost in Vietnam (zece, iti dai seama????), singura data cind am facut o “turista” a fost cind am mincat intr-un restaurant chic pentru europeni! In rest, pe strada a fost ok de fiecare data! Ati gasit maghernita aia care face banh couen cu sos cu esenta de gindaci? 🙂

        • Reply
          mihai November 20, 2014

          Cred ca acum 10 ani era si mai haos ca acum. Nu am gasit inca sosul cu esenta de gandaci dar mai avem o zii maine – detalii?

          • Madalina November 21, 2014

            Hmm, nu mai stiu pe unde era, prin orasul vechi in Hanoi… Incercati-l p’asta, cred ca-i ok! 🙂
            http://www.tripadvisor.fr/ShowUserReviews-g293924-d1123423-r184107270-Banh_Cuon_Gia_Truyen-Hanoi.html
            Si mai era un resto prin orasul vechi unde urcai la un etaj de lemn prapadit si mincai cele mai bune cha ca (niste chiftele de peste cu marar) dementiale! 🙂
            Va duceti la Sa Pa dupa?
            Cum e cu caldura si umezeala? Rezistati?

          • mihai November 21, 2014

            Cha ca la vang. Tocmai l-am facut:)

  2. Reply
    Purcelush November 22, 2014

    la muzee, cred ca se merita sistematic sa intrebati daca este tur cu ghid, de obicei nu costa exorbitant (cu putin noroc e gratuit). eu m-am convins definitiv la smithsonian, in vecii vecilor nu as fi ramas asa cu gura cascata daca citeam doar hartiute prin muzeu, pur si simplu nu se compara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *